5 Mart 2008 Çarşamba

'Var mısın Yok musun?' dedi, bütün kanallar peşinden geldi

Reyting rekoru kıran ve yarışmacılara milyonlarca yeni lira para kazandıran yarışma programları, televizyonun en çok izlendiği 'prime time'ın vazgeçilmezi oldu.

Show TV'de Acun Ilıcalı'nın sunduğu 'Var mısın Yok musun'un aldığı yüksek reyting, diğer yapımcıları ve TV kanallarını da harekete geçirince ekranlar tam bir yarışma alanına döndü. Ilıcalı'nın "Var mısın Yok musun?" sorusunu duyanlar, adeta Hamdi Bey'in teklifini bile beklemeden (!) "Biz de varız" diyerek her gün yeni bir yarışmayı izleyicinin beğenisine sunuyor. Fox Tv'de Ahmet Çakar'la "Şansa Bak", Star TV'de Şoray Uzun'un sunduğu "Benim Param Senin Paran" (tutmadığı için yayından kaldırıldı) ve son olarak da atv'de Hasan Kaçan'ın "Şans Yolu" furyaya ilk kapılanlardan. Tabii ki yarışma programları bunlarla sınırlı kalmadı. Yayın akışını adeta yarışma programlarıyla dolduran Kanal 1 ise beş benzer yapımı izleyicinin beğenisine sundu. 'Passaparola', Demet Akbağ'ın sunduğu 'Süper Aile', Gürgen Öz'le 'Ateş Böceği' ve Mehmet Ali Erbil'le bütünleşen 'Çarkıfelek' gibi yapımlar her gün onlarca konuğa yarışma imkânı tanıyor.
Uzun bir süre 'bekle gör' taktiği uygulayan 'Kanal D' de, önümüzdeki günlerde 'Düello' adlı bir yarışmayı ekrana taşımaya hazırlanıyor. İzleyicinin dönemsel olarak program türlerine ilgisinin değiştiğini söyleyen yapımcı Ansı Elagöz, televizyonların planlama problemlerine de dikkat çekiyor: "Dizi seyretmek tekdüze bir hal alınca, seyirci farklı arayışlara yöneldi. Bu arayışı da yarışmalar doldurdu." diyor. 'Şansa Bak'ı sunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Ahmet Çakar, yarışma programlarının ekranlarda fazlaca yer almasını halkın talebi olarak yorumluyor. Çarkıfelek'in yapımcısı Med Yapım'dan Direnç Aksoy ise son dönemde eğlence ihtiyacının daha fazla olduğunu ve insanların yoğun dizilerden ziyade katılabilecekleri yarışma programlarını tercih ettiklerine dikkat çekiyor.

(Zaman)

Hiç yorum yok: